Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Хигиена на убиеца
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1412-0
Цена
16.02 лв.
(18.00 лв.)
Купи

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
-11%
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (4)
Мнения (4)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
198 гр.
Страници
200
Дата на издаване
10 май 2024
Превод
Светла Лекарска
Корица
Стефан Касъров

Хигиена на убиеца

Осемдесет и три годишният Претекстат Так, автор на двайсет и два романа, Нобелов лауреат, е намерен мъртъв в дома си. Два месеца преди да угасне от рядък вид рак на хрущялите, журналисти от цял свят идват да интервюират заядливия и дебел старец, ненавиждащ жените и човечеството. От петимата журналисти, допуснати до вечно киселия Претекстат Так, четирима биват позорно изгонени, тъй като не са чели нито ред от него. Петата, Нина, ще разкрие тайната му именно защото е изчела всички книги на противния старец, една от които - незавършена - носи следното заглавие: Хигиена на убиеца…

„Бих искал да ви обясня, че удушавайки Леополдин, аз й спестих единствената истинска смърт - забравата. Вие мислите, че съм убиец, а всъщност аз съм един от малкото хора, които никого не са убивали. Огледайте се наоколо, вижте самата себе си: светът гъмжи от убийци, тоест от хора, забравили тези, които уж са обичали.“

За автора

Авторката, вече добре позната на българските читатели, пише от седемнайсетгодишна и сама определя себе си като графоманка. „Ако не пиша, ставам опасна“, казва Амели Нотомб, чиято вярна публика всяка година жадно очаква месец септември, когато на френския книжен пазар се появява „новата Нотомб“.

Родена е през 1967 година в Кобе, Япония, в белгийско аристократично семейство. Прекарва детството и юношеството си в различни страни, където баща й е посланик. През 1992 г. излиза първият й роман „Хигиена на убиеца“. Амели Нотомб е носителка на много награди, в това число награда Рене Фале, награда Ален Фурние (печели я два пътии Гран При Жионо от 2008 година. Романът „Нито Ева, нито Адам“ е отличен с награда Флор през 2007 година. „Любовен саботаж“ се нарежда сред ранните произведения на ексцентричната авторка и печели Наградата за призвание и Шардон При. През 1999 г. на Амели Нотомб й е присъдена Голямата награда на Френската академия за „Изумление и трепет“. Деветнайсетият ѝ роман носи заглавие „Форма на живот“ и е номиниран за първата селекция на наградата „Гонкур“ (2010).

Днес Амели Нотомб е една от най-четените френскоезични писателки в света. Повече от три десетилетия успехът не я напуска и романите ѝ неизменно са на челните места по продажби.

След Хигена на убиеца, екранизиран през 1999 г. от Франсоа Руджери с Жан Ян и Барбара Шулц в главните роли, и Изумление и трепет на режисьора Ален Корно със Силви Тестю, Синята брада е третият роман на Амели Нотомб, който оживява в киносалоните. Издаденият в България роман Любовен саботаж е превъплътен в театрална пиеса и опера.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, за съжаление не се планира преиздание на тази книга - поне засега. Планираме да издадем "Речи против Каталина".
Здравейте, книгата ще бъде ли преиздавана?
За мен историята далеч не е "гадна"- не намерих нещо чак толкова гнусно в книгата, но всеки си има праг. :) Съгласна съм, че писателката е уникална и стилът й на писане много ми допадна. Задължително ще прочета поне още една нейна творба, за да видя дали ще ме изненада с нещо различно

Оценка: +1

Това е една от най-гадните истории, които съм чела, и затова ви я препоръчвам горещо! Всеки уважаващ себе си читател трябва да прочете "Хигиена на убиеца" поне веднъж. Нали ви е познато да четете и после да не помните нито автора, нито заглавието, да не говорим за съдържанието.. Има книги и книги. Този роман не може да бъде забравена!!! Нотомб е блестяща, уникална и го показва във всяка своя книга, но тази... Ако не ми вярвате, отидете в близката книжарница и я разгърнете. Не гений, нещо повече!

Оценка: -1 +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1412-0
Купи
Цена
16.02 лв.
(18.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени