Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Тасмания
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1339-0
Цена
22.00 лв.
предстояща

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Информация
Рейтинг (5)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Страници
296
Дата на издаване
08 декември 2023
Превод
Десислава Шопова
Корица
Стефан Касъров

Тасмания

Ако ми се наложи, бих избрал остров Тасмания. Намира се достатъчно на юг, за да не му влияят екстремните температури. Сладката вода е в изобилие, той е част от демократична държава и не го обитават хищници, опасни за човека. Не е много малък, но все пак е остров, следователно е по-лесен за защита. Защото ще се наложи да се защитаваме, повярвайте ми.

„Тасмания“ е роман за бъдещето. Бъдещето, от което се боим, но и за което мечтаем, което едва ли ще имаме, ала все още можем да изградим. Общото усещане в нашата епоха е, че вече губим контрол над света и над себе си, и топлият глас на Паоло Джордано го изразява по неповторим начин. Та нали всеки търси своята Тасмания, своята обетована земя, където ще бъде спасен.

И за да покаже опасността, надвиснала над днешните поколения, Джордано прави паралел с ядрения апокалипсис, сполетял Хирошима и Нагасаки, описва срещите си с последните живи хибакуша – оцелелите от ада на атомната бомба.

Увлекателен, но и поучителен, „Тасмания“ е от малкото сериозни романи, които карат читателя да се замисли над днешните действия на човечеството и да поеме отговорност за бъдещето си.

За автора

Паоло Джордано (р. 1982 г.), е доктор по теоретична физика. Добива огромна популярност още с дебютния си роман „Самотата на простите числа“ (ИК „Колибри“, 2010), удостоен с престижните литературни награди „Кампиело“ и „Стрега“ за 2008 г., преведен в 40 страни и филмиран от Саверио Костанцо.

Всяка следваща творба утвърждава славата му на забележителен европейски писател, създател на световни бестселъри. Сред тях се нарежда „Човешкото тяло”,  антивоенен роман, но и книга за вината, приятелството и любовта, за човека, поставен в екстремни условия, когото Джордано изследва с голяма чувствителност и с изключително майсторство. 

„Тасмания“ (2022) е поредният триумф на писателя.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Имам всички книги на Паоло Джордано, издадени на български. Много стойностен писател! Преди време прочетох в сайта „АртАкция“ за романа „Тасмания“ и силно ме заинтригува. Прииска ми се да се преселя на примамливия остров. Оттогава следя за излизането на книгата в България. Горещо препоръчвам този автор на любителите на хубавата четивна литература.

Оценка: +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1339-0
предстояща
Цена
22.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени