Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Сърца за изтръгване
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1157-0
Цена
предстояща

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Информация
Рейтинг (7)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Твърди корици
Размери
13/20
Страници
0
Дата на издаване
10 март 2023
Превод
Андрей Манолов
Корица
Иво Рафаилов

Сърца за изтръгване

Романът „Сърца за изтръгване“, издаден през 1953 година, е сред знаковите произведения на Борис Виан. Неговият герой - психоаналитикът Жакмор, дошъл незнайно откъде, попада сред обитателите на несъществуващо село, и се сблъсква с техните необичайни нрави. Абсурдният и ирационален свят в романа, населен с причудливи и гротескови образи, е всъщност нашият съвсем конкретен свят. По особен, поетично зловещ начин авторът третира проблема за насилието, което човек приема за "нормално" в своя живот и за вечния стремеж на човешкия дух към свобода.

В това издание е включена ексклузивна илюстрация от Теодор Ушев, а художественото оформление е дело на художника Иво Рафаилов.

За автора

Борис Виан е роден на 10 март 1920 г. във Франция. Следва в „Екол сантрал" през 1939 г., но в началото на Втората световна война повече се интересува от обществените събития, отколкото от образованието си. Започва да свири на тромпет в създадения от него и негови приятели бенд, сътрудничи на списание „Хот джаз", а през 1942 г. вече е дипломиран инженер. През 1945 г. под влиянието на приятели като Жан-Пол Сартр, Албер Камю, Жак Превер и Жан Кокто започва да се занимава по-задълбочено с литературна дейност. В следвоенните години публикува няколко творби под псевдонима Върнан Съливан. Така се появяват романите „Ще плюя върху вашите гробове", „Мъртвите имат еднаква кожа", „Ще пречукаме всички гадняри". По-късно се появяват романите „Есен в Пекин" и „Пяната на дните". Следват публикации на сборници с разкази и двата най-значими романа – „Червената трева" и „Сърца за изтръгване".

В края на 50-те години на XX век Борис Виан осъществява множество концертни турнета из цяла Франция и в чужбина. Снима се в киното, пише пиеси, филмови сценарии, публицистика.

Умира на 23 юни 1959 г.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1157-0
предстояща
Цена

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени