Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Математика за феите
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0652-1
Цена
предстояща

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 50 лв.
Информация
Рейтинг (5)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Страници
272
Дата на издаване
17 юли 2020
Превод
Венцеслав Николов
Корица
Стефан Касъров

Математика за феите

„Математика за феите“ е вдъхновен и свеж прочит на житейския път на една изключителна жена от първата половина на XIX в. – талантливата математичка Ада Байрон, дъщеря на английския поет Джордж Байрон. Тази интересна, умна и красива дама, родила три деца, тормозена цял живот от деспотичната си майка, се чувства по-удобно сред числата, отколкото в тесния корсет на английската аристокрация, към която принадлежи. Ада, графиня Лъвлейс по мъж, поставя своята страст към математиката пред блясъка на благородническата си титла. Тази „Вълшебница с числата“, подвластна впрочем и на силни любовни трепети, създава първата програма за прототипа на днешния компютър, преди да угасне от рак в разцвета на творческите си сили. Наричат я първата програмистка в историята.

„Математика за феите“ е силен, емоционално наситен и човечен роман за една необикновена жена, която в подчертано мъжкия научен свят на Англия и Европа от онова време е запечатала своето име в аналите на математическите открития.

За автора

Мексиканският писател Франсиско Х. Хагенбек е роден през 1965 г. Следва архитектура, но се ориентира към литературното поприще. Твори в най-различни жанрове – автор е на повече от десет романа (исторически, детективски и в стил ноар), сценарии, комикси, детски четива и др. Носител е на редица престижни национални и международни награди, сред тях испански, френски и латиноамерикански.

Изявява се и в областта на романизираните биографии, привлечен от живота на интересни личности като мексиканския композитор и певец Агустин Лара, именитата мексиканска художничка Фрида Кало (книгата за нея е преведена на 17 езика, между които и на български, ИК „Колибри“, 2015 г.).

Блог | Франсиско Х. Хагенбек
Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Искам да си я поръчам . Обичам да чета подо ми истории .
Попадал съм на ласкави отзиви за тази книга в чужди сайтове. А и бях впечатлен от необикновената биография на Фрида Кало, хареса ми нестандартният подход на автора към образа на една невероятна жена и художничка. С интерес и любопитство ще посегна и към това произведение на Хагенбек, който явно има вкус към ярки личности и умее да ги представи интригуващо.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0652-1
предстояща
Цена

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 50 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2020 © Всички права запазени