Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Изкуството да бъдеш родител
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1399-4
Цена
19.58 лв.
(22.00 лв.)
предстояща

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Информация
Рейтинг (44)
Мнения (3)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
260 гр.
Страници
320
Дата на издаване
08 март 2024
Превод
Росица Ташева

Изкуството да бъдеш родител

Трябва ли да оставим детето да плаче?
Можем ли да го напляскаме?
Как да се справим с истеричните му кризи?
По какъв начин да развием въображението и интелигентността му?
С какви средства да му помогнем да стане щастлив и отговорен индивид?

Тези въпроси и още много други намират отговор в „Изкуството да бъдеш родител“ -- истинско практическо ръководство за отглеждане и възпитание на децата и най-известна книга на д-р Фицхю Додсън, превърнала се за съвременните родители в това, което беше д-р Спок за родителите от петдесетте години на миналия век. Проследявайки развитието на детето от раждането му до края на петата година, д-р Додсън дава на читателя многобройни съвети, произтичащи от постиженията на науката и от придобитите знания за психологията на детето, както и от обикновения здрав разум, като наред с това заявява:
Любовта на майката към детето ѝ е по-важна от всяка научна документация. Любовта на майката към детето ѝ е по-важна от всичкия здрав разум, който би могла да прояви, докато го отглежда. Вслушвайте се в гласа на сърцето! Някой ден може да се поколебаете пред поставен от детето ви проблем. Тогава науката и здравият разум ще ви подскажат едно, а сърцето ви -- друго. Вярвайте на сърцето си!

За автора

Д-р Фицхю Додсън (1923--1993) -- световноизвестен американски психолог, преподавател и писател започва кариерата си като свещеник, преди да се отдаде изцяло и до края на живота си на децата, тяхното отглеждане, възпитание и лечение. Баща на три деца, практикуващ детски психиатър, собственик и ръководител на детско училище в Калифорния, член на повече от десет научни асоциации, той популяризира огромния си опит в книги като „Изкуството да бъдеш родител“, „Изкуството да бъдеш баща“, „Всичко зависи от първите шест години“, „Как да приучим децата си към дисциплина“, „Да обичаме, без да позволяваме всичко“ и много други, издавани в милионни тиражи по света и станали настолни на поколения родители.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Невероятна книга - с прости думи и на достъпен език е казано най-важното при отглеждането на дете през първите пет години. Не е като д-р Спок, тук нещата са представени от психологическа гледна точка, и то с акцент върху възприятията на детето. Беше ми много полезна, човек не се ражда научен да бъде родител, и това е един от основните образователни проблеми у нас - учат ни как да бъдем "самостоятелни бойни единици", а не всеотдайни родители, които да отглеждат децата си с разбиране и любов. Препоръчвам горещо книгата на всички хора, които са в началото на пътя си като родители - имайте кураж, подтиснете егото си и не мислете, че само на вас ви е трудно. Успех!!!

Оценка: +4

Не съм родител, но посегнах към тази книга от чисто любопитство към детската психика. И не бях изненадана, когато се оказа, че децата всъщност са като една непозната земя, която трябва да бъде открита. /Книгата помага за откриването/. Очарована съм, защото книгите на Д-р Додсън са наистина полезни!

Оценка: -1 +1

edna strahotna kniga,koqto ne samo ti dava mn.polezni saveti-no i vdahva kuraj i sili v trudnite momenti,koito vsiaka maika poznava.Dovalma sam 4e imam tazi kniga-Blagodaria na izdatelstvoto
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1399-4
предстояща
Цена
19.58 лв.
(22.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени