Приветствайте „ИЗГУБЕНИ В МОЛА. Малки софийски истории“!

25 октомври 2013 г.
Приветствайте „ИЗГУБЕНИ В МОЛА. Малки софийски истории“!

Издателство „Колибри“, книжарници Ориндж и Сердика център Ви канят на представянето на най-новата книга на Чавдар Шинов, сборника разкази „Изгубени в мола. Малки софийски истории“!

Събитието ще се състои на 25-и октомври, петък, от 18.30 часа в Сердика център, ротонда пред магазин Hippoland, с участието на автора Чавдар Шинов и издателя Раймонд Вагенщайн. Ернестина Шинова и Андрей Слабаков ще прочетат избрани разкази от сборника за радост на уважаемата публика!

Чавдар Шинов е роден в София през 1941 г. Автор е на повече от трийсет книги: сборници с разкази и фейлетони, комедията „Апахите в края на лятото“, романът „Да се любим на инат“, пиеси и книги за деца. По негови сценарии са направени едни от най-гледаните български филми, сред които „Да обичаш на инат“, „Петък вечер“ и „Маневри на петия етаж“. Носител е на редица национални и международни награди, сред които национална награда за роман „Христо Г. Данов“, награда на ОИРТ за радиопиеса и награда за разказ „Чудомир“. Превеждан е на руски, полски, чешки, немски и сърбохърватски език.

Ето какво споделя големият Валери Петров за „Изгубени в мола. Малки софийски истории“:

„ ...на големия въпрос защо са написани разказите на Чавдар Шинов отговарят: „Защо ли? Ами защото е тъжно, че хората живеят по този тъжен начин. И защото би било добре, ако бяха малко по-щастливи, не мислите ли?“ И може би не съзнават, че са страница от една „добра в двата смисъла“, талантлива, умна, майсторски написана, изпълнена със скрита човечност и състрадание книга. Книга, която, прочетена от възприемчиво към изкуството сърце, ще остави в него искрящо кристалче човеколюбие.“

Заповядайте на 25 октомври, петък,  в 18.30 ч., в Сердика център, книжарница Ориндж! 

https://www.facebook.com/events/1415625855321597/

 

Снимки от събитието:

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени