Кастинг за герой в „Български психари“ - излъчване на победителите!

02 юли 2013 г.
Кастинг за герой в „Български психари“ - излъчване на победителите!

Приключи първият по рода си кастинг за литературен персонаж в „Български психари“ - новата книга на Андрей Велков

Авторът на умопомрачителния бестселър „Български психар“ е роден и пребивава в Мордор. Самоопределя се като професионален хедонист с привидно несъвместими интереси. 

„Български психар“ е брутално реалистичен, забавен, лаконичен роман за живота на едно обикновено момче, отказало да се подчини на обстоятелствата. Когато осъзнава, че почтеността няма да му направи услуга, Петър загърбва правилата и от дребен квартален играч се превръща в страховит бос на подземния свят. Следва една болезнено истинска, сурова, настръхнала, разтърсваща приказка с дъх на наркотици, обагрена с кръв, белязана от абсурдите на родния контекст... И озарена от оптимизъм. 

Кастингът

В течение на няколко месеца читателите, успели да смелят сюжета и да уловят духа на книгата, изпращаха автобиографии, мотивационни писма, снимки, видео, хайку, бира, рушвети... и други „документи“ за участие в конкурса, които следваше да ги представят в най-добрата им светлина!

Голямата награда 

Кастингът за герои в продължението на романа ще излъчи ДВАМА КОЛОРИТНИ ПОБЕДИТЕЛИ на 2 юли от 19 часа! Техните кандидатури ще бъдат представени на Лодки, едно митично място в столицата от края на 90-те и началото на новото хилядолетие.

Още стимули

Предвидени са и награди от партньорите на конкурса - https://www.ozone.bg/. Те ще посочат „Почетен психар“, за да го удостоят с „психарски бъндъл“ – комбинация от тематични филми, зловеща тениска и други изненади. Той ще избере и своя любима колекция от книги, която да препоръча на всички други психари - тя ще носи неговото име в сайта! Блогът на Ozone.bg ще публикува интервю с печелившия.

Е, НЕКА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА!

P.S. Това ще е и последното събиране на клуб „Галактики“, преди да пламне лятото. Водещ на поредицата е отново Андрей Велков. Ще представим книгата на Гавин Смит „Ветеран“.

В рамките на събитието всички заглавия от жанровете фентъзи и фантастика, както и „Български психар“ ще се продават с отстъпка от 50%. 

Очакваме ви на 2 юли от 19 часа на Лодкив Борисовата градина!

 

Видеоматериал от събитието:

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени