Авторите на „Мао: непознатата история“ пристигат в България

04 април 2013 г.
Авторите на „Мао: непознатата история“ пристигат в България

ИК „Колибри“ и „41Т ГАЛЕРИ“ имат удоволствието да обявят гостуването в България на ЖУН ДЖАН и ДЖОН ХАЛИДЕЙ, авторите на книгата - „МАО:НЕПОЗНАТАТА ИСТОРИЯ“.

„Мао: непознатата история“ е навярно най-авторитетният труд за китайския лидер Мао Дзъдун. Книгата е плод на задълбочени проучвания и интервюта с представители на неговия най-тесен кръг, мълчали дълги години. Една необикновена, разтърсваща биография, която служи като горчиво предупреждение за опасностите от всяка политическа система, отхвърляща демокрацията, свободата на словото и върховенството на закона.

Жун Джан е първият гражданин на КНР, защитил докторат в британски университет. Родена е в Китай през 1952 г., упражнява различни занаяти, по-късно завършва английска филология и преподава в Съчуанския университет. Заминава за Великобритаия през 1978 г. Книгата й „Диви лебеди“, публикувана през 1991 г., е отличена с престижна награда.

Джон Халидей е бивш преподавател в Кингс Колидж. Той е автор и редактор на осем книги.

Заповядайте на представянето на книгата на 4 април, четвъртък, от 18.00, в книжарница „Гринуич“ - гр. София, бул. „Витоша“ 37. Гостуването е с подкрепата на Британският съвет, София, ЦИЕК към СУ „Климент Охридски“ и Нов Български Университет. 

http://www.facebook.com/events/109597875901190/

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени