Премиера на романа на Ървин Д. Ялом „Когато Ницше плака“

25 март 2013 г.
Премиера на романа на Ървин Д. Ялом „Когато Ницше плака“

Здравейте!

Литературен клуб Спирт & Спирит и ИК„Колибри“ ви канят на премиерата на най-обсебващия роман на Ървин Д. Ялом!

Когато Ницше плака е възхитително съчетание на философия, психотерапия и драма. Красивата и свободомислеща Лу Саломе моли известния виенски лекар д-р Бройер да помогне на ексцентричния й приятел - самия Фридрих Ницше. Ницше, изпаднал в дълбока психическа криза, е все още неизвестен, Зигмунд Фройд е начинаещ лекар, свръхчовекът и психоанализата са в зората на своето случване, а развръзката на този елегантен интелектуален трилър го превръща в паметно удоволствие.

Ървин Д. Ялом е почетен професор в Станфордския университет, автор на високо ценени от критиката бестселъри и изключително търсен психиатър и терапевт. С годините успява да примири двете си големи страсти - писането и психотерапията. И го постига, защото е убеден, че целта им е една и съща: да помагат на хората по пътя към повече свобода и спокойствие.

Едноименният филм по романа „Когато Ницше плака“ е сниман в България, на територията на Русе. Части от мейкинга ще прожектираме на събитието.

В изтънчената атмосфера на ресторант Рубаят ще се срещнем и с видни български психолози и литератори, за да поговорим за всичко, което ги свързва.

Не пропускайте тази уникална литературна сбирка около забележителното произведение на психиатъра-писател Ървин Ялом, с хубавото вино на Рубаят и в духа на събитията на Спирт & Спирит!

Със специалното участие на доц. д-р Никола Атанасов 

Очакваме ви на 25 март 2013 г. от 19.00 ч. в ресторант Рубаят, НДК вход А5 (до пилоните).

https://www.facebook.com/events/144720242363256

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени