Представяне и дискусия на тема библиотека „Галактики“

19 март 2013 г.
" title="Представяне и дискусия на тема библиотека „Галактики“ - Colibri" >

Здравейте, почитатели на фантастиката и фентъзито!

Издателство Колибри има удоволствието да ви покани на представяне и дискусия на тема библиотека „Галактики“. Нашата идея е библиотека „Галактики“ да включва най-доброто и най-качественото от фантастичната литература, обхващайки диапазона от класически до най-нови представители на жанра.

В издателството се породи идеята да обединим в тази поредица както всички различни жанрове фантастика, така и фентъзи, като единствен и задължителен критерий е високото качество и важността на издаваните книги. Бихме искали да привлечем вас, феновете и почитателите на полета на въображението и качествената литература, за да можем заедно да създадем най-добрата библиотека в тези жанрове в България.

Като начало ще представим най-новото четиво от поредицата: „Зора“ на Октавия Е. Бътлър, книга първа от трилогията „Ксеногенезис“, а след това ще поговорим за вече излезлите книги от библиотека „Галактики“: „Корпорация „Безсмъртие“ / Цивилизация на статуса“ от Робърт Шекли, „Селцето“ от Кир Буличов и първата част от трилогията „Метрозоната“ на Саймън Мордън – „Уравненията на живота“, както и за фентъзи трилогията „Първият закон“ на Джо Абъркромби, и още – за първия роман от „Досиетата на Дрезден“ от Джим Бъчър – „Буреносен фронт“ и великолепния дебют на Питър В. Брет „Защитения“.

Ще се допитаме до вашето мнение, препоръки, идеи и нека поставим началото на литературен клуб Галактики, който да обединява феновете и почитателите на любимите ни жанрове фантастика и фентъзи.

На събитието всички книги от жанровете фентъзи и фантастика ще се продават с отстъпка от 50%!

В дискусията ще участват Андрей Велков, идеен създател на поредицата и автор на книгата „Български психар“, Светлозар Желев от издателство „Колибри“, Христо Блажев от Книголандия и Владимир Полеганов, автор на предговора към българското издание на „Зора“ и сценарист на „Под прикритие“.

Ще се радваме да споделите с нас една чудесна литературна вечер на по питие в клуб Суингинг хол (бул. „Драган Цанков“ №8) на 19 март от 19 ч.

Поканете и приятели!
И нека силата бъде с нас!

https://www.facebook.com/events/136409659866227/

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени