Среща с Ким Тхуи за премиерата на „Ру“ в Пловдив!

14 ноември 2012 г.
Среща с Ким Тхуи за премиерата на „Ру“ в Пловдив!

С удоволствие ви съобщаваме, че предстои да ни гостува канадската авторка от виетнамски произход Ким Тхуи, чийто автобиографичен роман „Ру“ беше удостоен с 5 престижни отличия!

Ким Тхуи е родена през 1968 г. в Сайгон, Южен Виетнам, откъдето емигрира с родителите си, когато е едва на 10 години. Завършва право в Монреал, работи като адвокат, практикува и други професии преди да се посвети на писането.

Сърбия, Румъния, Молдова и Полша също участват в източноевропейското „турне“ на Ким Тхуи (София: 12 – 15 ноември, Белград: 15 - 19 ноември, Букурещ и Кишинев: 19 - 25 ноември, Варшава : 25 - 28 ноември).

С много лиризъм и своеобразно чувство за хумор „Ру“ отразява прехода от едно безметежно детство към предизвикателствата на имигрантския живот. Преодолявайки обективни препятствия и психологически съпротиви, Ким и семейството й успешно се установяват в гостоприемната канадска провинция Квебек. Потеклото на писателката, перипетиите в родната й страна и отвъд нея, непрестореният маниер, с който ни въвежда в дебрите на най-съкровените преживявания и емоции – всичко това придава специфичен аромат на този дебют и превръща срещата с Ким Тхуи в екзотично откровение.

На 14 ноември от 18.00 ч. ще се състои среща с авторката и премиера на книгата й и в гр. Пловдив, книжарница „Хеликон“, ул. „Княз Ал. Батенберг“ №29.

>> Виж още...

 

Събитието във фейсбук:

https://www.facebook.com/events/187150634755159/

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени