Среща с Дача Мараини

06 декември 2023 г.
Среща с Дача Мараини

Софийски международен литературен фестивал и издателство „Колибри“ ви канят на среща с Дача Мараини на 6 декември, сряда, от 18:30 ч. в НДК, етаж 2, мраморно фоайе. Модератор на събитието ще бъде Бойко Василев.

Дача Мараини (1936) е една от най-значимите представителки на съвременната италианска литература и обществен живот, авторка на романи, есета и сборници. Произлиза от аристократичен сицилиански род, дъщеря е на известен антрополог и ориенталист. Прекарва детството си в Япония, където се озовава в следвоенен лагер. След завръщането си в Италия основава литературно списание и се отдава на активно творчество. Тя една от основателките на театър „Мадалена“ в Рим, дългогодишна партньорка в живота на Алберто Моравия и близка приятелка на прочути италиански интелектуалци и творци. „Скъпи Пиер Паоло“ (превод: Вера Петрова) излиза през 2022 г. по повод 100-годишнината от рождението на Пазолини.

Книгата може да бъде намерена и на щанд 315 в рамките на Коледния панаир на книгата с отстъпка!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени