ИЗЛОЖБА | Етюд-и-те на София: 24 часа в града

30 септември 2023 г.
ИЗЛОЖБА | Етюд-и-те на София: 24 часа в града

Успоредно с излизането на книгата „Етюд-и-те на София: 24 часа в града“ Иван Шишиев ще представи и изложба на площад „Славейков“. Тя може да бъде видяна между 5-и и 30-и септември, а на деня на София, 17-и септември любителите на фотографията, литературата и техните проявления през обектива на Иван ще могат да се срещнат с автора на място в 11 ч.

 ЗА КНИГАТА: В рамките на 200 страници читателят е едновременно наблюдател и главен участник в един софийски ден.

Какво са 24 часа в големия град? Как времето и пространството се пречупват под звуците на трамваите и тишината на спрелите часовници? Защо нишките на вековете са се оплели в малките улици на столицата и къде има опасност да пропаднеш хилядолетия назад?

Този път фотографът на „Етюд-и-те на София“ се насочва към тези въпроси и към това да покаже как се изживява едно денонощие в града.

А времето в София тече по свои собствени правила. И за да го уловиш истински във фотография, трябва да ги познаваш.

Тик-так...

 ЗА ИЗЛОЖБАТА: Как едно изключително познато и знаково за столицата ни място, а именно пл. „Славейков“, ще събере в себе си целия град, сутрешните лъчи, галещи прозорците на сградите, вечерните залези, отразяващи се в очите на обитателите му - вижте на място.

 Изложбата се осъществява по инициатива на „АртАкция“ в сътрудничество с ИК „Колибри“ и „Етюд-и-те на София“. Проектът се реализира с подкрепата на Столична община.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитие във Facebook: https://fb.me/e/9oDNnM5u3
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени