ЗАПИСКИ ОТ ШАТО ЛАКРОТ: РЕЗИДЕНЦИЯ ЗЛОКУЧАНЕ от Мария Касимова-Моасе на АПОЛОНИЯ 2023

05 септември 2023 г.
ЗАПИСКИ ОТ ШАТО ЛАКРОТ: РЕЗИДЕНЦИЯ ЗЛОКУЧАНЕ от Мария Касимова-Моасе на АПОЛОНИЯ 2023

По традиция в края на август в Созопол започват празниците на изкуствата „Аполония“. По време на 38-ото издание на фестивала ще има над 50 събития, сред които и представяне на книгата „Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“ от Мария Касимова-Моасе. 

Спомняте ли си щурото лято в шато Лакрот, което българката Калина прекара заедно с фамилията на парижкия си съпруг Дидие? Е, нямаше как осем месеца по-късно интернационалното семейство да не върне жеста и да не посрещне френската рода на българска територия! Така малкото шопско село Злокучане ще се окаже центърът на вселената, където изисканата мадам Жонвиев и отнесеният мосю Жан-Батист, деверът Станислас и досадните племенници ще преживеят шеметни летни месеци в компанията на леля Дочка и лелинчо Трифон Гагаузки, местния злокучански елит в лицето на поп Архимедий, бай Мите Интеуекто и кака Маца Хърбата, както и куп стари и нови колоритни герои, без които тази история просто нямаше как да бъде написана.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитие във Facebook: https://fb.me/e/3putghCtZ
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени