Премиера на книгата „Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от Древността до края на Ренесанса)“

19 октомври 2012 г.
" title="Премиера на книгата „Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от Древността до края на Ренесанса)“ - Colibri" >

Имаме удоволствието да Ви поканим на премиерата на книгата „Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от Древността до края на Ренесанса)“ на проф. Мария Китова-Василева.

Представянето ще се състои на 19 октомври от 18.30 ч. в салона на новооткритата книжарница „Гринуич“ на бул. „Витоша“ № 37, София.

„Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от древността до края на Ренесанса)“ е амбициозен труд, вдъхновен от идеята да бъдат осветлени промените в отношението към езика и към науката за езика от възникването на човешката цивилизация до края на Ренесанса. Опирайки се на отделните вероизповедания, авторката изследва формирането на ново съзнание и усещане за света като посочва постиженията на отделните народи и култури, създали значителни ценности в съответната област.

Мария Китова-Василева е професор от 2006 г., доктор на филологическите науки от 2002 г. Преподава в Нов български университет, изнасяла е лекции в редица чуждестранни образователни институции. Творческите й интереси са ориентирани предимно към лингвистичната историография. Тази извънредно ценна книга, създадена с впечатляваща самовзискателност, е извор на непоколебимото убеждение, че човешкото общество и езикът са продукт на паралелна еволюция.

Книгата представлява уникално по своето съдържание и мисия четиво, предназначено за студенти, любители филолози, начинаещи езиковеди и доказани експерти в областта на науката за езика.

Очакваме Ви на 19 октомври от 18.30 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. „Витоша“ № 37

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени