Премиера | „Средището на лабиринта“ от Велислав Д. Иванов

13 юни 2023 г.
Премиера | „Средището на лабиринта“ от Велислав Д. Иванов

На 13 юни в 19:00 ч. ви каним в Casa Libri, за да отпразнуваме появата на сборника „Средището на лабиринта“ от Велислав Д. Иванов. В разговора ще се включат и филологът и преводач Георги Гочев, както и Дамян Дамянов, автор на великолепната корица.

Повече за книгата:

Сборникът (новела и осем разказа) ни отвежда в един парадоксален и естетизиран свят на маски, лабиринти и разнопосочни пътища, където всяко разклонение е отдалечаване от изхода и приближаване към центъра. Свят, в който реалното, въобразеното и съновидението се преливат, творческият импулс е вик от болка, а въпросите остават разпръснати в пространството. В новелата, дала заглавието на книгата, творецът е заплетен в нишките на своите сюжети и мъчително търси пределите на писаното слово, както и на собствената си същност.

Историите в „Средището на лабиринта” търсят излаз към читателите си, отваряйки множество проходи за разбиране и за тълкуване, и подканват към диалог за смисъла: на изкуството, на думите, на спомена, на Времето.

Повече за автора:

Велислав Д. Иванов (р. 1988 г.) е доктор по политически науки. Определя се като фланьор по призвание и екзистенциалист по убеждение. Негови текстове са публикувани в „Литературен вестник”, „Култура“, „К“, СВЕМА и др.

Автор е на сборника с разкази „Образи и отражения” (ИК „Колибри”, 2017). Отличен е с Първа награда на Националния литературен конкурс „Рашко Сугарев” (2018).

„Средището на лабиринта” е втората му белетристична книга.

Очакваме ви.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/798170561853783
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени