Среща с писателя Якопо де Микелис

23 юни 2023 г.
Среща с писателя Якопо де Микелис

На 23 юни в 19:00 ч. Ви каним в Casa Libri (ул. „Цар Асен“ 64) за среща с италианския писател Якопо де Микелис, чийто впечатляващ дебютен роман „Гарата“ е сравняван с „Името на розата“ на Умберто Еко по размах на перото и повествователна мощ. 

Водещ на събитието ще бъде Явор Гърдев.

За книгата: Милано, 2003 г. Емблематичната Миланска гара „мощна като крепост, тържествена като мавзолей, загадъчна като египетска пирамида“, и нейните обитатели — отринати от цивилизования свят бездомници, наркомани, проститутки, бежанци.

Безкомпромисен разследващ инспектор с бурно минало на пънк музикант и с безпогрешен нюх на полицай и млада доброволка в Център за грижи за маргинализирани, притежаваща странен „дар“ да прозира в чужди емоционални и мисловни дълбини, чиито пътища се пресичат, за да стигнат до дъното на подземните тайни. Без да подозират за финалния обрат.

Якопо де Микелис създава ярък кинематографичен роман, умело съчетание от трилър и готика, силно въздействащ, истински блокбъстър.

За автора: Якопо де Микелис е роден през 1968 г. в Милано. Завършва философия, превежда от френски език, изявява се и като редактор. Преподава наратология в Нова академия за изящни изкуства в Милано. През 2022 г. блясва на литературната сцена със забележителния си дебютен роман „Гарата“.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието се организира съвместно с Италианския културен институт.

Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община. 

Вход: свободен

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1373073056589852

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени