Премиера | Записки от Шато Лакрот: Резиденция „Злокучане”

12 април 2023 г.
Премиера | Записки от Шато Лакрот: Резиденция „Злокучане”

Време е за една от най-дългоочакваните премиери! Да, вече разполагаме с втора част на „Записки от Шато Лакрот“, в която любимите ни герои се вихрят на българска земя.

Заедно с Мария Касимова-Моасе ви очакваме на 12 април в The Steps за една вечер с много смях и вкусни тематични изненади. Събитието започва точно в 19:00 часа.

Спомняте ли си щурото лято в шато Лакрот, което българката Калина прекара заедно с фамилията на парижкия си съпруг Дидие? Е, нямаше как осем месеца по-късно интернационалното семейство да не върне жеста и да не посрещне френската рода на българска територия! Така малкото шопско село Злокучане ще се окаже центърът на вселената, където изисканата мадам Жонвиев и отнесеният мосю Жан-Батист, деверът Станислас и досадните племенници ще преживеят шеметни летни месеци в компанията на леля Дочка и лелинчо Трифон Гагаузки, местния злокучански елит в лицето на поп Архимедий, бай Мите Интеуекто и кака Маца Хърбата, както и куп стари и нови колоритни герои, без които тази история просто нямаше как да бъде написана.

Мария Касимова-Моасе е журналистка и писателка, авторка на сборниците "Близки срещи със смесени чувства" (2017) и "Монолози" (2022) и на романа "Балканска рапсодия" (2018), издадени от издателство "Колибри". Забавните лични истории, случили се покрай брака й с французин, стават повод да напише комедийния роман "Записки от Шато Лакрот", създаден първо като оригинален аудиосериал за платформата Storytel. След забележителния му успех идва и сезон 2 на аудиосериала "Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане", който сега държите в ръцете си и като книга.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://fb.me/e/3qViHvYc7
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени