Нашето тихо местенце | кино-литературна среща с Елица Георгиева

17 декември 2022 г.
Нашето тихо местенце | кино-литературна среща с Елица Георгиева

Малко преди коледните празници ви каним в Дом на киното за една специална прожекция на „Нашето тихо местенце“ в присъствието на Елица Георгиева

Очакваме ви на 17 декември от 19:00 ч. в Дом на киното. Представянето и прожекцията на документалния филм ще са съпроводени и с възможността да купите на място „Космонавтите само минават“ и да вземете автограф от Елица Георгиева.

Елица Георгиева заснема процеса на създаването на романа, който белоруското ѝ алтер его Альона започва да пише за баща си – морски авантюрист, физик и мечтател, изчезнал край турския бряг през 1995 г. Съпровождайки този опит за преодоляване на мъката чрез писане, режисьорката измисля свой собствен визуален език, който засилва напрежението между сън и реалност, поезия и памет.

Елица Георгиева е родена през 1982 г. От 2000 г. живее и работи във Франция. Изучава кино и литература. Посвещава се на широк спектър артистични проекти, съчетаващи кино, литература и мултимедийни пърформанси. През 2017 г. режисира документалния филм „Всяка стена е врата“. „Нашето тихо местенце“ е вторият ѝ филм.

2022 Почетен диплом от София Филм Фест
2022 Диплом за най-добър документален филм на фестивала РИФЕ
2022 Награда на СБФД “Васил Гендов” за най-добър документален филм
2021 Номинация в Международния конкурс Burning Lights на фестивала Vision du réel

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://fb.me/e/2vMJvhl7S
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени