ПРЕМИЕРА „Триумфът на масите” от Николай Ценков

25 ноември 2022 г.
ПРЕМИЕРА „Триумфът на масите” от Николай Ценков

Каним ви на премиерата на една забележителна монография  - „Триумфът на масите” от Николай Ценков. 

25 ноември, 19:00 ч., Топлоцентрала 

Модератор на събитието ще бъде Димитър Вучев, а специален гост - проф. Здравко Попов. 

За книгата 

В книгата са изложени в обобщен вид основните антропологически и аксиологически концепции за масите. Същевременно се проследяват съвременните социални превъплъщения на човека-маса (икономически агент, фигура на власт и деформатор на информационната и културната среда), обуславящи понятието „неомасофикация“. Бунтът на масите отпреди столетие не само не е потушен, но е прераснал в тяхно безполезно тържество. Новият среден човек не се бунтува: той властва, съди, купува, задава вкусовете. Триумфът му постулира, че маси вече няма, защото всички са маса.

Така днешният човек-маса попадна в собствения си капан – всичко, което поиска, се случи, и именно това се превърна в най-голямата му трагедия. 

За автора 

Николай Ценков е роден през 1985 г. в Стара Загора. По образование е юрист; има научни интереси в областта на социалната философия. Работил е в сферата на икономическата дипломация и проектното финансиране. За първата си книга – „Човекът, който продаде морето“ (2019), е отличен с наградата за проза на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет” (2020). „Жираф в чашата“ е неговият втори сборник с разкази.

Очакваме ви!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://fb.me/e/20r8l6H9x
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени