Литературни акценти | Среща с Оливие Бурдо

19 октомври 2022 г.
Литературни акценти | Среща с Оливие Бурдо

Гостува ни нашумелият френски писател Оливие Бурдо!

19 октомври, 18.00 ч., Френски институт в България

Авторът на романа феномен „В очакване на Боджангълс“, увенчан с множество награди и екранизиран под режисурата на Режи Роансар, ще представи лично новата си книга – „Флорида“.

Идеята за „Флорида“ се ражда преди седем години, когато писателят попада на документален филм, посветен на конкурсите за Мини мис в Съединените щати. Написан с блестящото, чувствително перо на Бурдо, „Флорида“ е роман за огромната вреда, която нерядко нанасят прекомерните амбиции, и за това, как красотата може да се превърне в проклятие…

Оливие Бурдо е член на тазгодишното международно жури, отговорно за излъчването на носителя на награда „Синелибри“ за майсторска литературна адаптация за голям екран. А в рамките на паралелната програма на фестивала може да гледате великолепната екранизация на романа му „В очакване на Боджангълс“ с Виржини Ефира и Ромен Дюри в главните роли.

Събитието на 19 октомври предвижда свободен разговор с публиката и време за автографи!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени