Кино-литературна премиера с Аманда Стерс

18 октомври 2022 г.
Кино-литературна премиера с Аманда Стерс

Гостува ни талантливата Аманда Стерс – писателка, киносценарист, драматург и режисьор, носителка на Ордена за изкуство и литература на френското правителство!

Аманда е член на тазгодишното международно жури, отговорно за излъчването на носителя на награда „Синелибри“ за майсторска литературна адаптация за голям екран.

На 18 октомври от 18:30 ч. във Френския институт тя ще представи лично своя роман „Обещания“, издаден на български език в превод на Красимир Петров. Роман равносметка на един привидно пълноценен живот, но изцяло белязан от раздвоение между две родини, два езика, две имена и две същности на героя, които той така и не успява да съвмести и примири, обречен на разочарования и угризения, прекалено обсебен от утрешния ден, за да може да усети прелестта на днешния…

Представянето ще бъде последвано от официална премиера на филма по книгата, който носи същото заглавие, „Обещания“, и е режисиран от самата Аманда Стерс.

Главните роли са поверени на Пиерфранческо Фавино, Кели Райли и Жан Рено.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1689951651389540/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени