На 13 септември в Институт Сервантес ще се състои среща-разговор с Ким Монзò, който гостува в София по покана на ИК „Колибри“!

13 септември 2012 г.
На 13 септември в Институт Сервантес ще се състои среща-разговор с Ким Монзò, който гостува в София по покана на ИК „Колибри“!

На 13 септември в Институт Сервантес ще се състои среща-разговор с Ким Монзò, който гостува в София по покана на ИК „Колибри“! Ким Монзò е популярен като безспорен майстор на късия литературен жанр. Живее в Барселона, автор е на два романа и сборници с разкази, освен това е колумнист в най-големия каталонски вестник – „Ла Вангардия“.

Повече за автора можете да прочете тук:
Ким Монзо
Трагичният комедиант и неговите каталонски фарсове

Две негови книги са издадени на български –  „Същината на нещата“ и „Размерите на трагедията“.

ОЧАКВАЙТЕ на 13 септември среща с провокативния испански писател и неговото творчество. Предвижда се отворен разговор с публиката и безплатна прожекция на филма „Хиляда глупаци“ – адаптация по едноименната книга на Монзò http://www.youtube.com/watch?v=tIpjDgrXnKg

Режисьорът Вентура Понс вдъхва нов живот на петнадесетте разказа на писателя, опитали се „да обхванат и отразят необятната човешка глупост“. Понс изтъква, че за него е привилегия възможността да „преведе“ Монзò на езика на киното.

Очакваме Ви на 13 септември от 18.00 ч. в Институт Сервантес, София!

 

Снимки от събитието:

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени