Валери Йорданов представя „Гризачи“

12 септември 2022 г.
Валери Йорданов представя „Гризачи“

КИНО КАБАНА / 12 септември / 19.00 часа

Валери Йорданов представя дебютната си книга с „незаснети” разкази. Освен че е чудесен актьор, сценарист и режисьор, той е изкусен разказвач на истории, стилизирани като „разкази от дядовци и внучета".

Героите в „Гризачи” имат свои пълнокръвни прототипи, хора, от които авторът се е възхищавал като дете: сурови в изпитанията, но и раними, по мъжки смели, но мъдри, тъгуващи, обичащи... Чудаци.

Светът е уловен през погледите на изстрадания опит и на детската чувствителност, свързващи се в пространство, където понятията „родов корен“, „чест”, „достойнство” и „любов” са в основата на живота. Дядовци и внучета влизат в своеобразен романтичен диалог, чертаещ дълбинната, непрекъсваща линия на съществуването.

Художник на илюстрациите в книгата е Димитър Труканов, завършил Национална художествена академия в София със специалност “Текстил” при проф. Димо Балев, реализирал 5 самостоятелни изложби и участвал в над 10 групови такива.

1997 – Награда за млад автор на фондация “ПИБ”, СБХ
1997 – Награда от конкурс за рисунка, НХА, София

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1725035417869097
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени