Румънският писател Клаудиу Флориан гостува в България

07 септември 2022 г.
Румънският писател Клаудиу Флориан гостува в България

Известният румънски писател и преводач Клаудиу Флориан гостува в България по повод българското издание на романа му "Игра за всяка възраст", който е сред акцентите в тазгодишната НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА!

Очакваме Ви на 7 септември в 19:00 ч. в Casa Libri. До 20:30 ч. ще имате възможност да разговаряте с автора преди старта на литературните четения и да си набавите автограф.

НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА 2022 стартира на 7 септември в 18:00 ч. Пълна информация за литературните гнезда, включените заглавия, автори и четци ще намерите тук: https://noshtnaliteraturata.com

Клаудиу М. Флориан (р. 1969 г.) завършва немска филология в Букурещ и съвременна история в Германия. Постъпва в румънското Министерство на външните работи, след което заема дипломатически постове в Берлин и Берн. Понастоящем работи в Културния институт в Берлин.

Романът „Игра за всяка възраст“, издаден първо на немски, после, преработен, на румънски, печели през 2016 г. Европейската награда за литература. Флориан е създал проникновен и въздействащ разказ за драматичната игра на историята с човешките съдби през погледа на дете и през участта на едно семейство. Със завидна лекота и ирония са представени политическите, историческите и социалните проблеми на румънското общество от едно не толкова далечно време.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/836044120737132
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени