Алея на книгата Варна | Светлозар Желев представя „Любовта за напреднали“

30 юли 2022 г.
Алея на книгата Варна | Светлозар Желев представя „Любовта за напреднали“

На 30 юли от 19:00 ч. заедно със Светлозар Желев ще ви очакваме във Варна в “The Bookstore”, където любимия ни литературен гид ще представи “Любовта за напреднали”.

След като читателите имаха възможност да прочетат сборниците “За бавното живеене и насладата от живота, “България за напреднали”, Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали” и “Опитай това”, дойде ред и на нейно величество “Любовта за напреднали”, която пристига в два тома.

“Поети и писатели са използвали много метафори, за да я опишат. От пеперудите в корема до ударения от гръм. И всички тези обяснения, метафори, определения, опити тя да бъде обяснена и преразказана с думи не са били напълно обемащи я. Любовта винаги е нещо повече. Любовта винаги се изплъзва, за да бъде обяснена, да бъде изказана, да бъде разголена и разбрана от всеки. Любовта е неразбирана, неразбрана и много често неразбираща. Любовта е нещото, което търсим, за да запълним вътрешните си рани, разломи или просто липси. Любовта ни кара да се усмихваме, кара ни да страдаме, любовта никога не ни е достатъчна, любовта никога не може да бъде обяснена. Няма нищо по-силно от това да се оставим на любовта, да оставим да ни превземе, да ни изпълни, да ни накара да се слеем с всемира, който пък от своя страна е концентриран в един човек, в едно нещо, в едно същество, което обичаме.“

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/367951028792395
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени