Премиера на „Монолози“ от Мария Касимова

25 юли 2022 г.
Премиера на „Монолози“ от Мария Касимова

На 25 юли в 19:00 ч. ще се съберем в кино „Кабана“, за да отпразнуваме появата на „Монолози“ на една от най-обичаните български писателки Мария Касимова - Моасе. 

Книгата е сборник с изповеди. Разкази, споделени от различни човеци – тийнейджъри, самотници, хора, изпаднали от обществения поглед и станали прозрачни за другите. Диалози, които водим сами със себе си.

В тази самотна форма на себеизразяване авторът е само точен проводник. Той слуша, чува и предава. Прилежно отразява и държи фантазията си подчинена на чуждото признание. Монолозите не търпят авторово флиртуване – усетят ли го, споделящите престават да са искрени.

Тази книга е родена с идеята да бъде сцена. Трибуна за онези, които толкова малко слушаме, а толкова много имат да ни казват.

Събитието е част от проекта „Книги по ноти: литература, театър и музика“ на Издателство „Колибри“ и се реализира с подкрепата на Столична община.

Очакваме ви!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/388106696492316
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени