ЧУДОвищна Коледа в бар “Петък”

03 декември 2021 г.
ЧУДОвищна Коледа в бар “Петък”

Кремена Димитрова, автор и съставител на сборника "Коледно чудо", събира на едно място невероятните Андрей Велков, Иван Владимиров – Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова – Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Владислав Тодоров и Соня Тодорова, заедно с които ще имаме една различна Коледа.

Очакваме ви на 3 декември, 19:00 ч., бар "Петък". 

Из предговора:

Това е сборник с лични чудеса, отвъд клишетата и представите за Коледа в смисъла на погачи, елхи и подаръци. Авторите, които си дават задочна среща тук, са толкова различни като език и теми, като изказ и емоция, като подход към темата, че аз лично изпадам в дълбок екстаз от силата на тези ярки авторски гласове. И колкото и различни да са те, има нещо, което ги обединява, и то е безкомпромисната вяра, че чудото винаги е отвъд човешките представи, че надскача понятийния ни и мисловен апарат, че ни спохожда въпреки скепсиса, че има различни проявления, че ни владее със силата на своята необяснимост точно толкова, колкото се учудваме всеки път, когато чуем да проплаква детето, раждащо се от утробата на жена.

Коледа е това чудо – чудото на сътворението. Дали се ражда нова звезда, нова ерес, нова надежда, нова илюзия, нова любов, всеки автор избира сам, но едно е важно – има нещо отвъд разума, има нещо отвъд думите, има нещо, което ни възбужда всяка година по същото време.

И дори скепсисът, иронията и сарказмът не могат да отрекат това чудо.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/189462613373513/

 

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени