Марти Жиронел представя „Силата на една мечта“ в София

25 ноември 2021 г.
Марти Жиронел представя „Силата на една мечта“ в София

Уважаеми читатели, предстои ни вълнуваща среща на живо с нашумелия каталунски писател и журналист Марти Жиронел, носител на награда „Рамон Люл“ за книгата „Силата на една мечта“!

Събитието ще се състои на 25 ноември от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. „Цар Асен“ 64 в столицата. Ще присъства и преводачът на изданието Венцислав Иков.

Growl you may, but go you must! Което ще рече: Да роптаеш може, но да продължиш трябва! Така започва вдъхновяващата история на Жан Леон, роден Сеферино Карион. На двайсет и една години той бяга от Испания на Франко и след немалко трудности и несгоди успява да се качи на кораб, пътуващ за САЩ, страната на всички възможности. В Ню Йорк променя самоличността си и става американски гражданин - Жан Леон. След това се установява в Холивуд, където с много труд и известна доза късмет отваря ресторант „Ла Скала“, който ще бъде посещаван от кинозвезди като Мерилин Монро и Пол Нюмaн и политици като Джон Кенеди и Роналд Рейгън. Но успехът на заведението не е достатъчен за мечтателя Жан Леон, чийто девиз е „Да роптаеш може, но да продължиш трябва“. И той се връща в родната Каталония, където създава собствен сорт вино, наречен на негово име, придобил световна слава. Вино, което се произвежда от наследниците му и до днес.

Историята за съдбата на една мечта, разказана сладкодумно от Марти Жиронел, е и любопитна, и завладяваща, и необикновена, а най-необикновеното в нея е, че е истинска.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1042435209926294/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени