„Оксиморон на вечността“: безплатни прожекции в лабиринта на Борхес

19 ноември 2021 г.
„Оксиморон на вечността“: безплатни прожекции в лабиринта на Борхес

От 15 до 19 ноември ще разходим умовете си в мисловния лабиринт на Борхес и ще се озовем на крачка от вечността. Каним ви в Casa Libri на ул. “Цар Асен 64”, където всеки ден в 18:30 ч. ще спускаме плътно завесите, за да имате възможността да останете насаме с Хорхе Луис Борхес и кинематографското обяснение в любов към неговото творчество - “Оксиморон на вечността”, режисьорският дебют на Жаклин Вагенщайн.

Филмът, чиято тържествена премиера се осъществи в рамките на седмото издание на кино-литературния фестивал CineLibri, ще ви срещне с едни от най-добрите български актьори на нашето време - Руси Чанев, Малин Кръстев, Иван Бърнев, Елена Телбис, Деян Донков и непрежалимия Йосиф Шамли. Всички те ще омагьосат умовете ви, за да ви разкажат една философска приказка, в която онези, които не спазват Седемте смъртни краха, биват обречени на слепота...

Каним тези от вас, които не успяха да присъстват на премиерата, да заповядат на специалните безплатни прожекции в Casa Libri от 15 до 19 ноември в 18:30 ч. Ползвани са заемки от творчеството на Борхес и други, преиначени, от световната история и литература – Ноевия ковчег, Вавилонската кула, (анти)утопичния нов свят, „цивилизацията на зрелището“. Те се преплитат с теориите на Борхес за цикличността на времето и безкрайността на вселената.

Награди и номинации:
2021 Номинация за награда „Златна роза“ – Варна
2021 Номинация от международния филмов фестивал в Оукланд
2021 Номинация от Международния филмов фестивал TRIFI
2021 Номинация от Южноевропейския международен филмов фестивал – издание Валенсия
2021 Номинация от филмовия фестивал Hobnobben

👉 На входа на лабиринта ще откриете всички налични книги на Хорхе Луис Борхес с отстъпка от 30%.

👉 Начало на прожекциите: 18:30 ч.

👉 Вход свободен.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/989292481649189/
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени