Онлайн премиера на романа „Зад гърба“ от Гаска Шиян

08 ноември 2021 г.
Онлайн премиера на романа „Зад гърба“ от Гаска Шиян

Имаме удоволствието да Ви поканим на онлайн представяне на романа „Зад гърба“, подписан от украинската писателка Гаска Шиян и преведен на български от Пенка Кънева!

То ще се състои на 8 ноември, понеделник, от 19:00 ч. българско време в платформата ZOOM и може да бъде проследено на фейсбук страницата на издателство „Колибри“ – Colibri Books.

„Зад гърба“ е драматичен роман за съвременна Украйна с нейните национални и морални проблеми, горещо приветстван от критици и читатели. Роман за дълга и патриотизма, за женската съдба в едно традиционно патриархално общество. Разбунил духовете заради натуралистичните сексуални сцени, „Зад гърба“ се отличава най-вече със своя богоборчески дух, с бунтарското си отношение към определени социални и семейни ценности.

Гаска Шиян (р. 1980 г.) е изтъкната украинска писателка, преводачка, блогър и фотограф. Завършила е класическа филология, притежава книжарница, ръководи курс по творческо писане. През 2014 г. е публикуван дебютният й роман, който носи заглавие „Hunt, Doctor, Hunt!”

„Зад гърба“ е вторият ѝ роман, за който през 2019 г. получава Наградата за литература на Европейския съюз!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени