Ешкол Нево представя „Три етажа“ в рамките на Синелибри

16 октомври 2021 г.
Ешкол Нево представя „Три етажа“ в рамките на Синелибри

Известният израелски писател Ешкол Нево ще представи лично пред българската публика романа си „Три етажа“, претворен на големия екран от режисьора Нани Морети! Представянето ще бъде последвано от прожекция на филма.

Героите на тази история са объркани и уязвими същества и будят емпатия съвсем естествено. Най-вече заради чудесно изведената спойка на трите аспекта на човешката същност, която се корени в отношението към другия и се узаконява от свидетелите на нашето щастие-нещастие. Всеки от разказвачите обещава да ни каже „всичко“, но какво всъщност е „всичко“? Всичко, което се е случило в действителност, или това, което си казваме, за да оправдаем случилото се? Както може да се очаква, читателят напуска „кооперацията“ с ясното съзнание, че всеки човек носи светеца и грешника в себе си. Зависи кой ще се изправи срещу него.

Ешкол Нево, един от най-популярните съвременни израелски автори, е роден в Йерусалим през 1971 г. и прекарва детството си в Израел и Детройт. Неговите романи са бестселъри в Израел и са публикувани на много езици. „Три етажа“ (2015) е избрана от читателите в Тел Авив за най-добра книга на 2015-а година, печели израелската награда Platinum и награда Wizo във Франция, превръща се в абсолютен хит в Италия и е определена като "хипнотичен роман" от Ню Йорк Таймс.

Очакваме ви на 16 октомври точно в 19:00 ч. в кино „Люмиер“, когато започва отворената среща с автора. Прожекцията, за която следва предварително да сте си набавили билет, ще започне веднага след срещата, в 20:00 часа.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1488502788177284
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени