Ексклузивна видео среща с Оливър Стоун

29 октомври 2021 г.
Ексклузивна видео среща с Оливър Стоун

Седмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри предвижда специална видео среща с Оливър Стоун, в рамките на която той ще представи мемоарната си книга В преследване на светлината!

Знаменитият режисьор, сценарист и продуцент, носител на награди „Еми“ и „БАФТА“, три награди „Оскар“ и пет награди „Златен глобус“ ще отговори лично на въпроси на публиката, удобно разположена в кино „Люмиер“, на 29 октомври от 19:00 ч.

Непосредствено след края на срещата зрителите ще могат да се насладят на специална прожекция на филма „Доорс“ от 1991 година, който разказва за едноименната рок група.

В преследване на светлината е първо българско издание на поразителната мемоарна книга на Стоун. Вече на 75, режисьорът на „Взвод“, „Роден на четвърти юли“ и „Обратен завой“ си припомня годините на творческо съзряване с всички успехи и провали: репетиции с Ал Пачино за филм, който така и не е заснет; потискащите демони на пристрастеността към кокаина; провала на първите му два филма; рискованото му проучване на терен сред наркокартелите в Маями за сценария на Белязания и още доста интригуващи истории. „В преследване на светлината“ е завладяващ поглед отвътре към преломния за Холивуд период на 70-те и 80-те години.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/4511577268898768
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени