Представяне на „Полъх от ангели“ в рамките на Аполония

02 септември 2021 г.
Представяне на „Полъх от ангели“ в рамките на Аполония

Щастливи сме да ви поканим на първото представяне на „Полъх от ангели“, което ще се проведе в рамките на Аполония на 2 септември от 19:00 ч. в двора на Художествената галерия. Срещнете се с маестро Найден Тодоров, чиито разкази са писани буквално в небето!

Найден Тодоров – известният български диригент и културен мениджър, е роден в Пловдив през 1974 г. Музикалното си образование получава във Виена, която във времето се превръща в негов втори дом. Работил е в Израел, дирижирал е десетки състави по целия свят. В България творческият му път е свързан с Пловдивската филхармония, Русенската опера и Софийската филхармония, чийто директор е от 2017 г. Пламенен почитател на фантастиката и фентъзи жанра, Найден Тодоров е и запален геймър. Професията му на диригент предполага множество полети, по време на които се раждат и тези разкази.

Съществуват ли светове отвъд границата на видимата реалност? Има ли сили, чиито превъплъщения са сред нас и притежават способността да направляват живота ни и да проникват в бъдещето? Какви знаци за себе си дават на хората?

Сборникът обхваща фантастични истории за ангели и роботи, за хора, дарени с умението да коригират събитията или да се вселяват в телата на мъртвите, за да продължат делата им, за магическа цигулка в ръцете на млади музиканти, за диригентска палка, която прониква в душите на музикантите и така сътворява пленителна музика…

Тези невидими спътници често ни изправят пред избори, просветляват съзнанието ни, включват ни в сложни дилеми за съдбата на човешкия свят. Свят, изпълнен с тревога и драматични обрати, но обърнат към светлината, докосван от крилете на ангели. 

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/129820229276342

 

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени