Онлайн среща с израелския писател Ешкол Нево

13 декември 2020 г.
Онлайн среща с израелския писател Ешкол Нево

Софийският международен литературен фестивал ни дава възможност за среща с едни от най-талантливите съвременни автори. Тази година сред тях е израелският писател Ешкол Нево, чийто блестящ психологически роман "Три етажа" спечели и критиката, и широката публика!

Онлайн срещата ще се състои на 13 декември от 13:00 ч. и може да бъде проследена във фейсбук страниците на Софийски международен литературен фестивал и издателство "Колибри".

Ешкол Нево, един от най-популярните съвременни израелски автори, е роден в Йерусалим през 1971 г. и прекарва детството си в Израел и Детройт. Неговите романи са бестселъри в Израел и са публикувани на много езици. "Три етажа" (2015) е избрана от читателите в Тел Авив за най-добра книга на 2015-а година, печели израелската награда Platinum и награда Wizo във Франция, превръща се в абсолютен хит в Италия и е определена като "хипнотичен роман" от Ню Йорк Таймс. Книгата е адаптирана за големия екран от известния италиански режисьор Нани Морети. Премиерата на филма се очаква на кинофестивала в Кан през 2021 година.

Повече за фестивала: https://www.literaryfest.org

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/170816298059534/
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени