Онлайн премиера: „Магнитният хълм“ на Рика Ман-Вархеди

18 ноември 2020 г.
Онлайн премиера: „Магнитният хълм“ на Рика Ман-Вархеди

На 18 ноември ще ви срещнем онлайн с унгарската писателка Рика Ман-Вархеди, носителка на Европейската награда за литература през 2019 година!

Рика е родена през 1979 г. в Румъния, а от 1992 г. живее в Унгария. Първият й сборник с разкази „Нещастие в квартал „Аврора“ (2014) е отличен от сдружението на младите писатели Клуб „Атила Йожеф“. През 2015 г. участва във Фестивала на писателите дебютанти на Международния панаир на книгата в Будапеща.

Голямото признание идва с излизането на романа й „Магнитният хълм“. Една история за маргиналността – социална и интелектуална, за феминизма, женското писане и сексуалността, за знаците от миналото, които ни определят и днес. Българското издание на книгата е в превод на Светла Кьосева.

„Би могло да се каже, че Рика Ман-Вархеди пренася – mutatis mutandis – познатите ни от филмите на Уди Алън компании, събрани на чашка и разговор, в амбивалентния и постмодерен Зигмунт-Бауманов свят на Будапеща и наблюдава техните взаимоотношения и социални различия с чувствителния поглед на Бурдийо.“ - Ласло Кьосеги

Очакваме ви пред компютрите на страницата на Colibri Books на 18 ноември, сряда, в 18:00 ч. за една очарователна среща със съвременната унгарска проза!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/408814770562562
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени