Енчо Керязов с две представяния в град Ямбол

18 септември 2020 г.
Енчо Керязов с две представяния в град Ямбол

На 18 септември ще представим „Обичай смело“ на Енчо Керязов в града, от който започва всичко. Ямбол. Приготвили сме две представяния, на които ще можете да срещнете световния цирков артист на живо, ще чуете откъси от книгата, ще си припомните колко е важно да обичате смело.

17:00 ч. галерия "Жорж Папазов"
20:00 ч. ресторант "Боровец"

„Обичай смело“ е история, посветена на любовта към цирковото изкуство и преследването на мечтите. Чрез тази книга Енчо Керязов се потапя в спомените си и отново минава по дългия път, по който върви вече 30 години.

Книгата тръгва от най-ранните му спомени в спорта и акробатиката, минава през усърдния труд, който полага, за да се превърне в един от най-добрите еквилибристи в света, не пропуска да запознае читателите с големите хора, срещнали го по пътя към върха, стига до най-пищните циркови световни сцени и накрая прави неочакван завой до общината в град Ямбол.

Книгата припомня колко е важно да не спираме да гоним онова, на което усещаме, че принадлежим. Колкото и изненади да поднася животът, ако имаме необходимото търпение, накрая винаги ще се озовем при голямата любов, с мисълта за която сме заспивали и сме се будили дълги години.

Книгата се посвещава на всички мечтатели.

Енчо Керязов започва да се занимава с акробатика на 6-годишна възраст. Завършва спортно училище и влиза в националния ни отбор по акробатика. По-късно става цирков акробат и гастролира в Австрия, Германия, Финландия, Англия, Испания и др., а след 2000 г. започва самостоятелна кариера на еквилибрист. През 2007 г. получава наградата „Сребърен клоун“ на световния цирков фестивал в Монте Карло. Този приз му носи привилегията да подпише седемгодишен контракт с най-престижния цирк на Евросъюза – „Ронкали“ и да бъде най-скъпо платеният български цирков артист в момента. От 2010 г. Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща българските таланти, както в сферата на изкуствата, така и сферата на спорта. През 2019 г. Енчо става заместник-кмет на Ямбол.

Събитието ще се проведе при спазване на всички мерки срещу разпространение на COVID-19

 

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2478997022398309/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени