Online премиера с Драго Янчар

14 септември 2020 г.
Online премиера с Драго Янчар

На 14 септември в 19:00 ч. ще ви очакваме пред компютрите на страницата на Colibri Books за online среща със словенския писател Драго Янчар и представяне на неговото творчество с фокус към сборника "Ученикът на Джойс", който можете да намерите в книжарниците и тук: https://www.colibri.bg/knigi/1916/drago-qnchar-uchenikyt-na-dzhojs

Силните, напрегнати разкази на Драго Янчар не оставят никакво съмнение колко крехък е човекът под напора на политическите, историческите или етническите конфликти.
„Сънди Телеграф“ 

Драго Янчар (р. 1948 г.), белетрист, драматург и есеист, е сред най-изявените и превеждани съвременни словенски писатели. Откроява се с оригиналната модернистична проза, със свободомислието и с яркия си публицистичен стил. Вниманието му е фокусирано върху битието на човека, подвластен както на неконтролируемите и необясними механизми на историята, така и на собствената си природа. В края на миналия век се ориентира към по-интимни проблеми, съдбовни за живота на отделната личност. За да обрисува човешката участ в хаотичния обективен свят, нерядко се позовава на историята. Сред множеството обществени, политически и културни явления и процеси, предмет на неговите есета, се откроява темата за ролята на интелектуалците в днешния свят.

Драго Янчар е лауреат на редица авторитетни литературни награди, между които словенската „Франце Прешерн“ (1993), Европейската награда за най-добър кратък разказ (1994), Хердеровата награда за литература (2003), „Жан Амери“ за есеистика (2007).

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1282494818760141/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени