Треската Феранте в Casa Libri

18 февруари 2020 г.
Треската Феранте в Casa Libri

Каним почитателите на Елена Феранте и нашумялата неаполитанска сага на 18 февруари точно в 19:00 ч. в Casa Libri!

Заедно с нашите специални гости Ирина Тенчева и Адриана Гюзелева ще си поговорим за последните две книги от поредицата. Водещ на разговора ще бъде вездесъщата Кремена Димитрова.

А коя е Елена Феранте? Вероятно родена в Неапол през 1943 г., италианската писателка с малко вероятното име Елена Феранте общува с читателите си само чрез своите издатели, които се боят, че ако разкрият самоличността й, тя ще престане да пише. Елена Феранте е автор на 9 романа. Свръхуспехът обаче настъпва, когато поставя началото на неаполитанските си романи със световния бестселър „Гениалната приятелка” (ИК „Колибри“, 2016), номиниран за международната дъблинска литературна награда, от който за по-малко от две години са продадени 5,5 милиона екземпляра! През 2016 г., когато излиза „Новото фамилно име“, втората книга от неаполитанската тетралогия, сп. „Тайм“ включва авторката в списъка на стоте най-влиятелни личности. А „Историята на изгубеното дете“, четвъртият роман от поредицата, е удостоен със Златен медал на Независимите издатели и е номиниран за "Ман Букър Интернешънъл".

Две от книгите на Феранте са филмирани. По тетралогията беше създадена успешна телевизионна поредица с главен сценарист Франческо Пиколо.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени