Джамал Уариаши представя романа си „Глад”

20 ноември 2019 г.
Джамал Уариаши представя романа си „Глад”

Имаме удоволствието да ви поканим на премиерата на романа „Глад”, подписан от дръзкия талант на Джамал Уариаши! Събитието ще се състои на 20 ноември от 19:00 ч.  в Casa Libri в сърцето на столицата.

Величията, които се сриват от пиедестала си, винаги са гъделичкали въображението на писателите. Александър Ласло, един от двамата главни герои в „Глад“, добива известност с дейността си за хуманитарна организация, която работи в лагерите на глада в Етиопия. Постепенно успява да привлече вниманието на Западния свят към африканската държава, където хората умират като мухи, и да набере дарения, които да осигурят така необходимата храна. Повратният момент идва с решението му да осинови няколко сирачета от лагерите и да ги отгледа в Нидерландия. Филантропът изпада в немилост, когато едно от осиновените му деца го обвинява в сексуални посегателства…

Джамал Уариаши (1978) е роден в Амстердам. Детството му преминава – по собствените му думи – „в съвсем обикновено типично мултикултурно семейство“. Майка му е нидерландка, а баща му е с марокански произход. Учи в една от добрите амстердамски гимназии, от която е изключен в 11-и клас. Между 2000 и 2008 г. следва психология в Амстердамския университет. Известно време работи като (онлайн) терапевт. Днес е писател на пълен работен ден и автор на 4 романа. През май 2016 г. в Нидерландия излиза романът „Глад“, за който Джамал Уариаши печели Наградата за литература на Европейския съюз.

Заповядайте на среща с автограф с един изключителен писател на 20 ноември от 19:00 ч. в Casa Libri!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/754251638321984/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени