„Колибри“ на Аполония

31 август 2019 г.
„Колибри“ на Аполония

Тази година издателство „Колибри“ ще ви срещне с  Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова, Катерина Хапсали и Георги Тенев в рамките на Празници на изкуствата Аполония в Созопол:

31 август, 17:00 ч., Художествената галерия, Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова

И Христо Мутафчиев стана на петдесет, и той написа книга.

Но тя не е биография, нито автобиография. В откровен разговор актьорът споделя своите размишления за смисъла на съществуването, за границата между живота и смъртта, която открива нова гледна точка към света и ролята на човека в него. Това е съкровена изповед за сривовете и въздиганията, за социалния ангажимент, за семейството като сакрално място, за театъра и любимите роли, за таланта като изключителен шанс. Но най-вече за живота като щедър дар и привилегия.

Не си позволявам да умирам... Щастието е във всеки миг, това мога да кажа аз.
Христо

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2166897480106004/

31 август, 18:00 ч., Художествената галерия, Катерина Хапсали

„Ако четете тези думи, има два варианта: или да отворите романа и да се потопите в него, или вече сте го направили, затворили сте книгата, но искате тя някак да продължи в текстовете на корицата. И в двата случая ви завиждам. В първия – защото ви предстои да прочетете една дълбока, красива, тъжна, понякога болезнена, но искрена и в крайна сметка всепобеждаваща човешка история, а в другия – че вече сте съпреживели тази еманация на приятелството и любовта. „Сливовиц“ е глътка леден огън, който се влива в ума, сърцето и вените на всеки, който разгърне страниците и душата си за едно литературно пиршество.“

Светлозар Желев

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2426726420907869/

31 август, 20:00 ч., Художествената галерия, Георги Тенев

От Ватикана в Рим – до Персеполис в Иран. От парламента в София – до бреговете на Ефрат в Месопотамия. „Балкански ритуал“ е исторически трилър, криминално-мистичен роман, който събира в едно тероризма, войната в Близкия изток и битките на политическата арена. По ръба между историческите събития и въображението, той увлича в приключение, непознато досега в нашата литература.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2359799811005544/

Очакваме ви в Художествената галерия в Стария град!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени