Време и стил с Мариела Гемишева

30 август 2019 г.
Време и стил с Мариела Гемишева

Да открием себе си във времето и стила!

Каним ви на уникално модно събитие - разговор в цвят и аромат през модния подиум на времето и стила с едно специално издание:„Време и стил“, подписано от най-авангардната българска дизайнерка – Мариела Гемишева.
Повече за изданието ще ни разкаже Кремена Димитрова в компанията на студенти по мода и фешън блогъри с оригинален стайлинг в розово в тон с атрактивната визия на корицата, от която предизвикателно ни гледа Ива Янкулова, също в розово. Ще се запознаете и с арт-каталога „Автопортрет“ и кoнцептуалния парфюм на Гемишева “Guns & roses oil”.
„Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“ извежда в хронологическа последователност основни етапи и характеристики на модата като социокултурен феномен, отчитайки динамиката на нейното развитие през целия ХХ век.
Мариела Гемишева работи в областта на модния дизайн, пърформанса, инсталацията и обекта, преподава „Моден проект“ в Националната художествена академия. Известна с авангардните си идеи и смелите си експериментални решения, Гемишева вярва, че в модата трябва да избираш, а не да се подчиняваш. Провокацията е съществен елемент в нейните работи, а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства”. Носител е на множество престижни отличия, сред които три пъти наградата Златна игла на Българската академия за мода.

Заповядайте с настроение в розово!
Арт клуб „Мишел“, Созопол, стар град, ул. Аполония 39
30-и август, петък,  18:30 ч.

“Време и стил”, “Self portret” и “Guns&roses oil” можете да откриете още в “Le petit salon” - Созопол, ул. Анаксимандър 14, до 15. 09. 2019 г.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/431394317464584/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени