Катерина Хапсали на Алея на книгата

08 август 2019 г.
Катерина Хапсали на Алея на книгата

Една от най-любимите ни писателки Катерина Хапсали пристига във Варна специално за Алеята на книгата!

Ще имате възможност да се докоснете до ГРЪЦКО КАФЕ, ПРЕЗ ДЕВЕТ ПЛАНИНИ и последния й роман СЛИВОВИЦ, на който можем да се насладим, докато очакваме следващия.

Млада жена с успешна кариера е на ръба на екзистенциална криза. По пътя към спасението тя преминава през илюзорна любов, физическо насилие, безсънни нощи и пресушени бутилки. И през пречистващо приятелство, което преодолява географските разстояния и свързва два човешки свята в духовно родство. Една книга за откриването на Дом, но не като място в пространството, а като място в сърцето. 

Варна, 8 август, 19:00 ч., Алея на книгата

„Ако четете тези думи, има два варианта: или да отворите романа и да се потопите в него, или вече сте го направили, затворили сте книгата, но искате тя някак да продължи в текстовете на корицата. И в двата случая ви завиждам. В първия – защото ви предстои да прочетете една дълбока, красива, тъжна, понякога болезнена, но искрена и в крайна сметка всепобеждаваща човешка история, а в другия – че вече сте съпреживели тази еманация на приятелството и любовта. „Сливовиц" е глътка леден огън, който се влива в ума, сърцето и вените на всеки, който разгърне страниците и душата си за едно литературно пиршество.“
Светлозар Желев

„Тази книга ще ви опияни и няма как да я забравите, защото ще ви постеле легло.“
Димитър Шумналиев

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/361134694575537/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени