Пловдив чете с Георги Тенев

14 юни 2019 г.
Пловдив чете с Георги Тенев

Приятели, каним ви на среща с писателя Георги Тенев в рамките на "Пловдив чете". Нека заедно извършим един вълнуващ тайнствен БАЛКАНСКИ РИТУАЛ

14 юни, 20:00 часа, Vintage House, Пловдив

Повече за книгата:
От Ватикана в Рим – до Персеполис в Иран. От парламента в София – до бреговете на Ефрат в Месопотамия. „Балкански ритуал“ е исторически трилър, криминално-мистичен роман, който събира в едно тероризма, войната в Близкия изток и битките на политическата арена. По ръба между историческите събития и въображението, той увлича в приключение, непознато досега в нашата литература.

Георги Тенев стилизира престъплението до висотата на класическа драма. Открадната книга се появява от нищото, разкриват се мистериозни археологически загадки. Тайните на бившата социалистическа държава мутират в нови форми на корупция. Елитите – политически, икономически и църковни – срещат самотен мъж с погубено минало и кратко бъдеще. Kомисарят Колев държи ключа за тайните на властта, прошката и обвинението. Играчите ще бъдат изиграни, злочестите ще имат втори шанс. Трябва само някой да се осмели и да пожертва себе си. Нещо като ритуал.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2380895455564826/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени