„Човекът, който продаде морето“

13 юни 2019 г.
„Човекът, който продаде морето“

В средата на месец юни ще се съберем в любимото ни арт пространство Casa Libri, за да си поговорим с Николай Ценков и въображаемо да пътуваме до любими барове, кафенета и градове. Той ще ни запознае с онзи, който продаде морето, а с нас ще бъдат и прекрасните актьори Весела Бабинова и Дарин Ангелов.

Николай Ценков е роден през 1985 г. в Стара Загора. Завършил е право, а в момента работи върху дисертацията си в областта на социалната философия. Заемал е ключови позиции в частния и публичния сектор, където е придобил богат професионален опит в сферата на икономическата дипломация и проектното финансиране. Сборникът с разкази „Човекът, който продаде морето“ е неговата първа книга.

Сборникът събира дванайсет истории, случили се в различно време и на различно място. Повечето от сюжетите са по действителни събития, разказани през гранични човешки ситуации.

Предстои ви странно пътешествие из романтичните площади на Катания, топлите улици на Джакарта, култовите места на Дъблин. Ще се огледате във витрините на виенските кафенета и ще помълчите в светата обител в Превели. С носталгия ще се върнете в любимия стар Созопол, съхранил нишките на онова вечно време – отминало и настъпващо, действително и измислено, но винаги повтарящо се. А по време на пътуването ще чувате примамливия ритъм на морето - отдавна вече проиграно, печелено и губено, но винаги там, на същото място, оттатък брега, зад скалите.

Очакваме ви на 13 юни в 19:00 ч. в Casa Libri на ул. Цар Асен 64

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/443548629525522/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени