Катерина Евро в Бургас

28 май 2019 г.
Катерина Евро в Бургас

На 28 май (вторник) в Бургас пристига Катето Евро. Повод за гостуването на шармантната актриса в морския град е премиерното представяне на автобиографичната ѝ книга „...И още нещо“. Домакин на срещата с бургазлии е Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието започва в 18:00 часа в конферентна зала Ахело. Входът е свободен.

„Биография на мен винаги ще ми е рано да напиша“ – казва Катерина Евро в първите страници на творбата. „Имам безкраен брой интересни истории, вече половината не ги помня, съзнанието ми изтрива някои файлове, защото те продължават да се трупат всеки ден. Животът ми тече някак по-интересно от обичайното, не се оплаквам, Господ ме обича, аз него още повече! Та за биографията ми беше мисълта – когато и да я започна, ще е рано, никога не знам утре каква щуротия ще стане... Горещо обаче препоръчвам мемоарите да се издават през шейсетте или поне уводът да се започне на тази възраст. Не си млад и зелен, повърхностен и неориентиран, нито циничен, нито пък стар и изкуфял, осъзнал си се, духът ти е спокоен, огромен опит имаш за споделяне и мъдрост. Смело може да се каже, че вече се намирам в мемоарна възраст, апокалиптични мисли не ме мъчат, напълно готова съм да натопя перото и да ви разкажа моите невероятни истории.“

В пресъздаването на историята ѝ на страниците, помага нейната приятелка и дългогодишен журналист Диляна Ценова Гогова. Двете умело водят разказа – от семейството и предисторията, до „Шейново“ на 1 септември 1956 г., когато на бял свят се появява малката Катерина, през Албания и разделението на едно семейство, та до днес. Книгата леко и непосредствено, с типичния увлекателен изказ на Катето Евро води читателя през пъстрия ѝ живот. Повече – заповядайте да научите сами лично от нея: на 28 май (вторник) от 18:00 часа в конферентна зала Ахело в Гранд Хотел и СПА Приморец.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/383547135588487/
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени