Нощ на литературата 2019 с издателство Colibri

15 май 2019 г.
Нощ на литературата 2019 с издателство Colibri

На 15 май всички важни елементи ще са налице - вечер, хубава книга и четене на глас. Нощ на литературата е международно събитие, което цели да популяризира съвременни европейски автори. За осми пореден път България ще бъде част от четящите в цял свят страни.

Издателство „Колибри“ отново се присъединява към инициативата - този път и в качеството си на домакин! От 18:00 ч. до 22:00 ч. европейска преводна литература ще се чете в 19 гнезда в столицата, като едно от тях е книжарница Colibri на ул. Иван Вазов 36.

И тази година изборът е голям и слушателите трябва предварително добре да обмислят маршрута си, защото ще имат възможност да чуят финландска, австрийска, унгарска, белгийска, английска, португалска, испанска, датска, френска, немска, ирландска, италианска, македонска, полска, румънска, шведска, словашка или чешка поезия и проза.

Обърнете внимание на разкошния подбор от заглавия и автори на издателство „Колибри":

Книга: „Така започва злото“ , Хавиер Мариас
Домакин: Институт Сервантес, чете: Иван Димитров
Читателско гнездо: Студентски дом, зала „Реплика“, пл. „Народно събрание“ 10

Книга: „Последният пазител на Елис Айлънд“, Гаел Жос
Домакин: Френски културен институт; чете: Ина Добрева
Читателско гнездо: Студентски дом, зала „Камерна“, пл. „Народно събрание“ 10

Книга: „Краят на самотата“ , Бенедикт Уелс
Читателско гнездо: Студентски дом, зала „Галерия“, пл. „Народно събрание“ 10

Eдинайсет български града са част от инициативата тази година - Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Перник, Пловдив - Европейска столица на културата 2019, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Във всеки от участващите градове се приобщават интересни за четене места, където в ролята на четци влизат популярни личности - актьори, радио- и телевизионни водещи, музиканти, популярни личности и др.

Главни организатори на Нощ на литературата 2019 са: Австрийско посолство, Унгарски културен институт, Посолство на Белгия, Британски съвет, Институт Камойнш, Институт Сервантес, Датско посолство, Фондация „Детски книги„, Представителството на Европейската комисия в България, Френски културен институт, Гьоте-институт, Посолство на Ирландия, Италиански културен институт, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Полски институт, Посолство на Румъния, Посолство на Швеция, Посолство на Словашката република в София и Чешки център.

Медийни партньори на събитието са медиите Аз чета - AzCheta.com , Въпреки и Kafene.bg .

В градовете организатори и координатори на Нощ на литературата са самите общини в партньорство с библиотеки, читалища, младежки организации и др.

В София Нощ на литературата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Очакваме Ви!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2263208733911340/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени