ПРЕМИЕРА: „Двоен прозорец” от Халдоура Тородсен

14 май 2019 г.
ПРЕМИЕРА: „Двоен прозорец” от Халдоура Тородсен

На 14 май Casa Libri отваря врати за великолепната исландска писателка Халдоура Тородсен, чиято новела „Двоен прозорец” беше удостоена с Женската награда за исландска литература през 2016 г. и Европейска награда за литература 2017! 

Халдоура Тородсен е родена през 1950 г. в Рейкявик. Завършила е Исландския педагогически колеж и Исландската академия на изкуствата. Работила е като преподавател и като журналист, авторка е на сборници с поезия, на разкази, новели и романи.

Двоен прозорец” (превод: Айгир Сверисон) е изящен разказ размишление за пренебрегваните страсти на възрастните хора, за табутата, които съпътстват ежедневието им, за пропастта между поколенията, изолацията и самотата. Освен всичко останало, това е книга за куража и за чудото на новата любов, която носи едновременно надежда, съмнения и страхове. Как ще погледне светът на тази любов, върху която тегне поколенческо табу, която буди присмех и дори поражда враждебност?

Очертава се любопитна среща дискусия с Халдоура Тородсен на 14 май в София. Заповядайте в Casa Libri на ул. „Цар Асен” 64 точно в 19:00!

Събитието във фейсбук: https://web.facebook.com/events/2033186613653780/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени