Балкански ритуал за балкански игри

04 май 2019 г.
Балкански ритуал за балкански игри

Представянето на новата книга „Балкански ритуал“ на Георги Тенев е част от програмата на първото издание на фестивала БАЛКАНСКИ ИГРИ (4-5 май 2019), който е своеобразно етнокултурно събитие в Благоевград, един от ключовите инструменти за сближаване между общностите и съграждане на реален културен мост между хората от различни култури и поколения.

Повече за книгата:
От Ватикана в Рим – до Персеполис в Иран. От парламента в София – до бреговете на Ефрат в Месопотамия. „Балкански ритуал“ е исторически трилър, криминално-мистичен роман, който събира в едно тероризма, войната в Близкия изток и битките на политическата арена. По ръба между историческите събития и въображението, той увлича в приключение, непознато досега в нашата литература.

Георги Тенев стилизира престъплението до висотата на класическа драма. Открадната книга се появява от нищото, разкриват се мистериозни археологически загадки. Тайните на бившата социалистическа държава мутират в нови форми на корупция. Елитите – политически, икономически и църковни – срещат самотен мъж с погубено минало и кратко бъдеще. Kомисарят Колев държи ключа за тайните на властта, прошката и обвинението. Играчите ще бъдат изиграни, злочестите ще имат втори шанс. Трябва само някой да се осмели и да пожертва себе си. Нещо като ритуал.

Очакваме ви гр. Благоевград, Регионален исторически музей - ул. Рила 1, кв. Вароша, 15:00 часа.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2328986090712151/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени