Катерина Хапсали в Стара Загора

22 април 2019 г.
Катерина Хапсали в Стара Загора

XIV маратон „Четяща Стара Загора” 2019, Библиотека „Родина” и Издателство „Колибри” представят „Сливовиц” от Катерина Хапсали.

„Ако четете тези думи, има два варианта: или да отворите романа и да се потопите в него, или вече сте го направили, затворили сте книгата, но искате тя някак да продължи в текстовете на корицата. И в двата случая ви завиждам. В първия – защото ви предстои да прочетете една дълбока, красива, тъжна, понякога болезнена, но искрена и в крайна сметка всепобеждаваща човешка история, а в другия – че вече сте съпреживели тази еманация на приятелството и любовта. „Сливовиц" е глътка леден огън, който се влива в ума, сърцето и вените на всеки, който разгърне страниците и душата си за едно литературно пиршество.“
Светлозар Желев

„Тази книга ще ви опияни и няма как да я забравите, защото ще ви постеле легло.“
Димитър Шумналиев

Млада жена с успешна кариера е на ръба на екзистенциална криза. По пътя към спасението тя преминава през илюзорна любов, физическо насилие, безсънни нощи и пресушени бутилки. И през пречистващо приятелство, което преодолява географските разстояния и свързва два човешки свята в духовно родство. Една книга за откриването на Дом, но не като място в пространството, а като място в сърцето.

Катерина Хапсали познаваме като дългогодишен журналист. С романа си „Гръцко кафе“ влезе устремно и в писателските среди. Първият роман грабна наградата „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 г. Освен на романи, Хапсали е автор и на стихосбирката „През девет планини“ .

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/799953427039188/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени